De voordelen van het doneren van kleding aan een k
kledingbak

Wat zijn de verboden items om in de kledingcontainer te deponeren?



Verboden items in kledingcontainer

Het is ten strengste verboden om schoenen en textiel met grote vervuiling of natte plekken in de kledingcontainer te deponeren. Deze items kunnen de rest van de kleding in de container vervuilen en beschadigen.

Andere verboden items

Daarnaast mogen ook dekens, kussens, tapijten en ander huishoudelijk textiel niet in de kledingcontainer worden achtergelaten. Deze items worden niet als kleding beschouwd en horen thuis bij het grofvuil of op een andere manier te worden gerecycled.

Waar kan ik mijn oude kleding inleveren?



Waar kan ik mijn oude kleding inleveren?

Je kunt je oude kleding inleveren bij verschillende kledingwinkels, zoals H&M, Zara, en C&A. Deze winkels hebben vaak inzamelprogramma's waar je je oude kleding kunt inleveren in ruil voor een kortingsbon. Daarnaast zijn er ook speciale kledinginzamelingspunten in steden en gemeenten waar je je oude kleding kunt achterlaten.

Wat gebeurt er met mijn ingeleverde kleding?

De ingeleverde kleding wordt gesorteerd en gerecycled. Afhankelijk van de staat van de kleding kan het worden gerepareerd, hergebruikt, of gerecycled tot nieuwe materialen. Op deze manier wordt de levensduur van de kleding verlengd en wordt er minder textielafval geproduceerd. Het is een duurzame manier om van je oude kleding af te komen en bij te dragen aan een circulaire economie.

Wat mag er allemaal in een kledingcontainer

Welke items zijn toegestaan om in de kledingcontainer van het Leger des Heils te deponeren?



Welke items zijn toegestaan om in de kledingcontainer van het Leger des Heils te deponeren?

In de kledingcontainer van het Leger des Heils mogen kledingstukken worden gedeponeerd die schoon, draagbaar en heel zijn. Denk hierbij aan broeken, truien, jassen, schoenen en accessoires zoals sjaals en mutsen.

Elke alinea heeft een kop

Het is belangrijk om geen kapotte of vuile kleding in de kledingcontainer te deponeren, aangezien deze niet meer herbruikbaar zijn. Ook beddengoed, handdoeken en ander textiel kan worden gedoneerd, zolang het schoon en heel is. Let er op dat elektronische apparaten, speelgoed en andere non-textiel items niet in de kledingcontainer thuishoren.



Meer info: sympany

Wat zijn de toegestane items om in een kledingcontainer te deponeren?



Toegestane items in een kledingcontainer

In een kledingcontainer mogen alleen schone en draagbare kledingstukken worden gedeponeerd. Dit kunnen bijvoorbeeld shirts, broeken, jassen, schoenen en accessoires zijn.

Niet toegestane items in een kledingcontainer

Het is niet toegestaan om kapotte, vuile of natte kledingstukken in een kledingcontainer te deponeren. Ook textiel dat niet meer draagbaar is, zoals versleten sokken of ondergoed, mag niet worden achtergelaten.

Wat zijn de toegestane items om in een kledingcontainer te deponeren